maandag 14 november 2011

Muffins met blauwe bessenHmm... wat ziet dat er mooi uit, zo'n schaaltje blauwe bessen. De herfst is niet alleen de tijd van vallende blaadjes, kastanjes, pompoenen en korter wordende dagen, maar ook van deze blauwe bessen. Ze zijn supergezond en smaken heerlijk. Tijd om er eens iets mee in de keuken te doen. Blauwebessenmuffins zijn weliswaar minder gezond, maar wel erg lekker! Afgelopen weekend hadden we familiebezoek, een goede aanleiding om zoiets lekkers te maken. Voor 12 stuks heb je nodig:

200 gram blauwe bessen
250 gram bloem
125 gram boter
100 gram suiker
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
2 theelepels bakpoeder
en niet te vergeten: muffinvormpjes


Doe eerst de bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder in een mengkom. Snijd de boter (die liefst op kamertemperatuur is) in kleine stukjes en voeg de eieren toe. Hussel dit alles door elkaar en voeg eventueel een scheutje water toe om alles goed te laten mengen. Als laatste meng je de blauwe bessen door het muffinbeslag.


Plaats de muffinvormpjes in een muffinbakblik. Je kunt ze ook op een gewoon bakblik plaatsen, maar dan worden de muffins minder vol. Verdeel vervolgens het beslag over de vormpjes. Dat gaat het handigst met een ijsbolletjestang of met twee eetlepels. Verwarm ondertussen de oven voor.


Na 30 minuten in een oven van 200 graden Celsius (ik ga bij alle recepten uit van een elektrische oven) zijn de muffins klaar.


Eet smakelijk!


2 opmerkingen: