vrijdag 23 december 2011

Deze week zag ik... het Glazen Huis

Ja ja mensen, de hele week was het onderwerp van gesprek bij de Leidse collega's op kantoor: "Ben je al wezen kijken?" Deze week zijn enkele dj's van Radio 3FM opgesloten in het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden, alwaar ze aangevraagde plaatjes draaien ten bate van een project voor hulp aan moeders in oorlogsgebieden. Om zich extra solidair te tonen, vasten de dj's bovendien (ze leven deze dagen uitsluitend op sapjes).

Gisteren liep ik er langs en... er is natuurlijk niets aan te zien. Talloze kraampjes met broodjes worst, warme dranken en Serious Request-merchandise, waarvan de opbrengst vast allemaal niet naar het goede doel gaat. Ondertussen flink wat mensen op de been... een soort '3 oktober light'.

Leuker vind ik dat veel Leidse bedrijven en organisaties allerlei acties op touw zetten om ook wat geld op te halen voor de moeders in oorlogsgebieden. Mijn studievereniging organiseerde bijvoorbeeld een boekenmarkt (onder andere op het Centraal Station, te zien op de foto hiernaast), daarnaast worden er creatieve workshops gegeven, psychologen bieden een luisterend oor, studenten geneeskunde doen een gezondheidscheck en dergelijke. Dat vind ik zelf een stuk inspirerender dan de commercie die er natuurlijk weer bovenop springt. Het aardigste op de Beestenmarkt waren dan ook de wildbreisels rondom de bomen. Er is een boekje met foto's van deze breisels gemaakt, en ook de opbrengst daarvan gaat naar Serious Request. Het schijnt dat al deze acties alweer superveel geld hebben opgeleverd. Dat is mooi voor de oorlogsmoeders. Ik hoop dat het geld/de hulp ook echt bij hen terechtkomt!


Kijk mee met de andere DWZI'ers bij Merula


2 opmerkingen:

 1. ja het blijft inderdaad altijd maar de vraag of het geld op de juiste plek terecht komt.....
  Ik zal je in het lijstje zetten, leuk!
  Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop ook dat er niet al te veel aan de strijkstok blijft hangen...
  Maar laten we uitgaan van het positieve!
  Fijne dagen.

  BeantwoordenVerwijderen