vrijdag 10 februari 2012

Deze week zag ik... warme truien

Het is vandaag warmetruiendag, dat houdt in dat zoveel mogelijk mensen een extra warme trui aantrekken en de verwarming een graadje lager zetten (of liefst uit natuurlijk!). Zo dragen we allemaal weer een steentje bij aan het milieu: een coole actie tegen de opwarming van de aarde, zo heet het. Op het stadhuisplein in Leiden zal de actie nog extra luister bijgezet worden met een flashmob om 9.30 uur. Er doen iets van honderd basisscholen aan mee, maar voor zover ik heb begrepen is iedereen uitgenodigd om zich bij dit initiatief aan te sluiten. Kunstenares Simone van Olst organiseerde tevens een wildbrei-actie voor deze gelegenheid, waarbij flink wat bomen, maar ook trapleuningen e.d. een warme trui kregen. Op haar blog kun je nog wat mooie plaatjes zien van de wildbrei-actie. 

Ik vind het best een beetje jammer dat ik niet in de gelegenheid ben om even te gaan kijken bij het ingepakte stadhuisplein. Gelukkig verschenen er de afgelopen week aardig wat foto's van op Twitter. Fijn om op die manier te zien hoeveel creativiteit we om ons heen hebben!

Kijk mee met de andere DWZI'ers bij Merula

5 opmerkingen:

 1. mooi zo'n warme truien dag.
  We proberen thuis al jaren de verwarming op 18 graden te houden. heb je het koud dan pak je trui of plaidje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aHA! Ik zag op verschillende plekken in de stad deze week al gezellig ingepakte bomen, maar nu weet ik waarom dat was!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wild breien? Geweldig! De verwarming bij ons is rond 19 graden maar ik vind het wel koud hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, wij doen ook mee met warme truien dag. Met wollen kleding is het best te doen.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen