zaterdag 30 juni 2012

Vier

Afgelopen vrijdag waren Beer en ik alweer vier jaar een setje. Dat gingen we maar eens even uitgebreid vieren met een feestelijk etentje buiten de deur. Vier jaar is best lang... wat hebben we al veel samen meegemaakt! Voordat de vonk oversprong, waren we al ruim een jaar vrienden en daarvoor zaten we samen op de toneelcursus. Ook zagen we elkaar al regelmatig bij de filmavonden van een studentenvereniging.

vers broodje met huisgemaakte aioli
Na ons bezoekje aan de Parade sms'tje hij 's avonds laat 'Slaap lekker, ik hou van je'. We zoenden elkaar voor het eerst op het Museumplein in Amsterdam. Elke stap in onze relatie voelde zo bijzonder. Kaartjes boeken voor een voorstelling die pas over een maand zou plaatsvinden. Ook al waren we al zo lang vrienden, zou het dan nog wel aan zijn? En zo niet, zouden we dan nog wel naar die voorstelling willen? En dat de familie in oktober al aan ons vroeg wat we met Sinterklaas deden... blijkbaar hadden de omstanders er veel vertrouwen in!

amuse met artisjokkenmouse en gazpacho-ijs
Op de dag dat we een jaar samen waren, trouwden goede vrienden van ons. Kort daarna gingen we voor het eerst samen een lang weekend weg, naar Parijs. We gingen speciaal om de Kandinsky-tentoonstelling in het Centre Pompidou te zien. Beer geeft eigenlijk nooit sieraden, maar daar kreeg ik van hem een ketting en armband als cadeautje voor ons éénjarig jubileum. Ik gaf hem een zelfgemaakte verjaardagskalender met foto's van dingen die we samen beleefd hadden.

bietencarpacchio
Beer studeerde af, ik liep stage bij het theater en kreeg een volledige baan die aansloot bij mijn studie. Na een tijdje ging Beer ook aan het werk en begonnen we om ons heen te kijken naar geschikte huizen om samen te wonen. Dat viel nog niet mee, maar we vonden het geen probleem dat er wat tijd overheen ging. Een woning kiezen doe je niet zomaar. Ondertussen vierden we mijn dertigste verjaardag in een zaaltje met veel vrienden en maakten we een tripje naar Berlijn.
 
vegetarische kip met coucoussalade en rijst
Uiteindelijk vonden we de plek waar we nu wonen. Eerst maanden beziggeweest met klussen en op kerstavond betrokken we ons nieuwe stekkie. Nooit meer na afloop van een leuke avond ieder naar zijn eigen huis, makkelijk tegelijkertijd samen zijn en toch iets voor jezelf kunnen doen, met je eigen spullen binnen handbereik... en natuurlijk gewoon de fijne kleine dingen, zoals hem op zondagochtend verrassen met een lekker ontbijtje. 

lekker bakkie
We maakten reisjes naar Gent en Rome, bezochten nog heel veel meer theatervoorstellingen, ontvangen met grote regelmaat visite en af en toe een logé. Na zo'n anderhalf jaar samenwonen, zijn er nog steeds kleine dingetjes die moeten gebeuren in huis. Bijvoorbeeld het schilderij dat ik zou maken voor boven de bank, waarvan het toch wel leuk zou zijn als het er echt eens kwam te hangen. Raar idee dat we vier jaar verder zijn. Het is zo'n lange tijd en toch lijkt alles ook nog zo kort geleden. Nog steeds is er gelukkig heel veel om samen te ontdekken en van te genieten. We gaan dus vrolijk verder, op naar ons eerste lustrum en meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten