donderdag 12 juli 2012

Theaterfeestje


Het festivalseizoen is inmiddels in volle gang. Ook dit jaar vielen Werfpop, Deventer op Stelten, de Parade en het Over het IJ-festival in hetzelfde weekend. Gelukkig voor mij is de pont naar de NSDM-werf dichtbij mijn werk en zo dompelden een collega en ik ons op een doordeweekse avond onder in het theaterfeestje in Amsterdam-Noord. We genoten van het absurdisme, de muziek en de sociaal-maatschappelijke thematiek in 'Dutch Vinex Wonderboys'; het spelelement en de spanning in 'Creaturen', van verse appeltaart met cappucchino, van noedels met cashewnoten en van het feit dat het weliswaar erg hard waaide (en dus nogal koud was), maar toch ten minste droog bleef. De sfeer op het festival was perfect en we kwamen ook nog andere (oud-)collega's tegen.
Hoewel ik in de loop van de week nog een keer ga (ditmaal samen met Beer), ben ik benieuwd of het zal gaan lukken om alles op het festival te zien dat ik nog wil zien. Zo is er een voorstelling die meer een soort sociaal experiment lijkt te zijn, waarin het publiek in een soort spel wordt ingezet. Dat schijnt dit jaar de topper van het festival te zijn, dus nu maar hopen dat er nog kaarten zijn als wij gaan. Verder zijn er ook elk jaar de 'zeecontainervoorstellingen', van net afgestudeerden van de Toneelschool: daar kan natuurlijk altijd een pareltje bij zitten, maar soms ook is het bagger. Het bezoeken van die voorstellingen is wel een manier om veel te zien op een avond, want ze duren allemaal maar een kwartiertje en de toegang is maar een paar euro.
Het industriële van de NSDM-werf past ook erg goed bij het experimentele karakter van de voorstellingen, vind ik zelf. Dat ongepolijste heeft iets avontuurlijks, en heeft het bezoeken van een theatervoorstelling dat eigenlijk niet altijd? Ik vond het echt weer een feestje om rond te struinen tussen die vervallen pakhuizen en dergelijke en daar weer zoveel creativiteit en artisticiteit te treffen!
1 opmerking:

  1. heerlijk dit is ook echt mijn ding hoor! Lekker experimenteel en inderdaad verrast kunnen worden door iets onbekends! fijn!

    BeantwoordenVerwijderen