woensdag 5 oktober 2011

Liefs van Beer - Klopper

Beer raakt inmiddels lekker in een werkritme. Het gaat zelfs zo goed dat hij zichzelf 's avonds na zijn werk nog in staat acht om te gaan sporten. Geen wedstrijden, maar één keer per week een ontspannen, doch verkwikkend sportavondje, dat lijkt hem wel wat. En dus ging hij afgelopen week eens langs een paar sportclubs bij ons in de buurt.

Als je laat uit je werk thuiskomt en vervolgens weer op tijd op het veld of in de zaal moet staan, blijft er weinig tijd over om te eten. Boterhammen met omelet zijn dan een uitstekende oplossing. De afgelopen week at Beer dus een paar keer een snelle omelet. Nu moet ik even iets vertellen over ons omeletkloppertje. Dat kloppertje was tot afgelopen week nog nooit gebruik voor het kloppen van eieren.

Op kantoor gebruiken we zo'n kloppertje om warme melk uit de magnetron op te kloppen, wat bij benadering het melkschuim op een cappucino nabootst. Ik vond dit zo'n vondst (geen ingewikkelde apparatuur nodig om zelf cappucino te bereiden!), dat ik meteen zo'n eierkloppertje heb aangeschaft. Het werkt zelfs met koude melk, al zakt die dan wel een beetje in. Beer kende het oorspronkelijke gebruik van zo'n kloppertje echter helemaal niet en dacht dat het speciaal bedoeld was om melk te kloppen. Laatst was hij dus ontzettend trots op zichzelf dat hij helemaal zelf had uitgevonden dat je met die 'cappucinoklopper' ook eieren kunt kloppen voor een omelet. Een beetje de omgekeerde wereld...Geen opmerkingen:

Een reactie posten