woensdag 12 oktober 2011

Verlichting

Het is weer tijd voor een huisblogje, want in de afgelopen weken is er weer het een en ander opgeknapt. Eindelijk hebben we nu 'serieuze' verlichting door het hele huis. We hadden gelukkig al wel licht, dankzij mijn handige collega die kwam helpen klussen. Hij zit op kantoor in het 'Technoteam', dat klinkt alsof hij heel goed kan dansen op techno (misschien kan hij dat ook wel), maar wil eigenlijk zoveel zeggen als dat hij één van de collega's is aan wie je kunt vragen een lamp te vervangen. Als hij toevallig bij je in de buurt woont, blijkt hij zich zó goed van zijn taak te kwijten dat hij dat ook bij je thuis komt doen! We waren erg blij met zijn hulp, maar niettemin zag de noodoplossing er natuurlijk niet zo charmant uit: 


Nu was de Toneelman al eens eerder langsgekomen om deze noodconstructie te vervangen voor onze mooie IKEA-lampjes, maar daarvoor moest hij in het plafond boren en dat bleken onze buren niet zo leuk te vinden. We besloten een nieuwe afspraak hiervoor te maken en dan ruim van tevoren de buren te informeren over het lawaai, in de hoop het dan in één keer af te kunnen maken. Door wederzijdse drukke agenda's moesten we even geduld hebben, maar nu is het dan zo ver! Alle kale peertjes zijn vervangen door deze plafonnières:


Okee, de benaming 'plafonnière' is misschien wat chique, maar wij vinden ze erg mooi vanwege de basale vormgeving. Dit geeft rust en ruimte om nog hier en daar een paar sfeerlampjes neer te zetten. Daar gaan we voorlopig nog niet echt speciaal naar op zoek. We hebben wel iets in gedachten, maar dat is nogal prijzig en voorlopig zijn we al heel blij dat deze lampen in ieder geval hangen.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten