woensdag 30 november 2011

Macarons

Mijn schoonmoeder en ik maakten macarons. Beer maakte foto's, dus hieronder volgt een kleine reportage. Bij het vorige bezoek aan de ouders van Beer gaven we een schattig boekje met macaronrecepten. Mijn schoonouders houden namelijk erg van Frankrijk en (dus) ook van Franse lekkernijen. Dat boekje moest nu maar eens ingewijd worden, dus wij de keuken in. Maar van een Franse slag was zeker geen sprake. Macarons maken is een erg ambitieus plan. Alleen al het vinden van de ingrediënten bleek niet makkelijk: waar vind je amandelmeel en hoe kom je aan kleurstofpasta? In mijn eentje was het vast nooit gelukt om hier iets eetbaars van te bakken. Met z'n tweeën slaagden we er in elk geval in iets te maken dat lekker smaakte. Aan de vormgeving moeten we nog even werken, zoals ook te zien is op de foto's hieronder...


1 opmerking:

  1. Cisly's goes modern days. In Parijs word je doodgegooid met die dingen. Waren ze lekker? Zo te zien waren ze nogal plat.

    BeantwoordenVerwijderen