woensdag 29 augustus 2012

Noordervondsten

Ons bezoek aan het theaterfestival Noorderzon was erg inspirerend. Afgezien van het op vakantie zijn, wat natuurlijk meestal op zich een ontspannend effect geeft, deden we veel nieuwe indrukken op en leerden we veel nieuwe kunstzinnige uitingen kennen. 

Zo zagen we onder meer de voorstelling 'The Table', een soort stand-up comedyvoorstelling door een bijzondere pop die werd bespeeld door drie poppenspelers. Wij vonden het echt hilarisch en hadden grote bewondering voor de dame uit het publiek die zomaar even voor de vuist weg de rol van één van de drie poppenspelers durfde over te nemen. In het onderstaande filmpje een interview met Moses, de hoofdrolspeler van de voorstelling.



Op Noorderzon is niet alleen veel theater, maar er zijn ook bijzondere bandjes. Zo was er bijvoorbeeld de groep Nordic uit Zweden, die experimentele folkmuziek speelt op traditionele instrumenten. Ik heb er niet zo veel verstand van, dus voor mij klinken sommige stukken als heerlijk authentiek gefiddel. Beer is daar overigens niet zo van. Hoe dat komt, kun je hier lezen.



En dan was er het zeer geslaagde concert van Of Monsters and Men. Ik had al eens een paar nummers van hen gehoord, maar door hun optreden op Noorderzon zijn we toch echt een beetje fan van ze geworden. Hieronder een amateurfilmpje van het concert, waarbij goed te zien is hoe het feest zich op deze warme dag voor een deel op het water afspeelde. Echt een supersfeertje daar! (liedje begint na 0.45 sec.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten