vrijdag 2 maart 2012

Deze week zag ik... het Strijkijzer

Mijn oppaskindje is afgestudeerd. Zoals ik al eens eerder heb verteld, heb ik nog altijd goed contact met mijn vroegere oppaskinderen. En dus ging ik op bezoek bij mijn voormalige 'kleine buurmeisje', net terug van haar afstudeerstage in Zuid-Afrika. Onlangs heeft ze haar intrek genomen in een compact appartementje in het Haagse 'Strijkijzer', zoals het enorme zwarte flatgebouw ook wel wordt genoemd. Een bezoek aan haar multiculturele wijkje kon natuurlijk niet voorbijgaan zonder een bezoek aan de Marokkaanse bakker, waar ik heerlijke koekjes met dadels, kokos en walnoten scoorde. Overigens echt een supervriendelijke verkoopster daar, die me uitgebreid uitleg gaf over het ruime assortiment aan Marokkaanse lekkernijen. Ook nog even snel het Haagse Chinatown ingewandeld, toch altijd een karakteristiek sfeertje.
Ik had graag wat fotootjes gemaakt van het uitzicht, maar helaas was het daarvoor te mistig. Toch hierbij een kleine foto-impressie van ons knusse middagje.


Kijk mee met de andere DWZI'ers bij Merula


8 opmerkingen:

 1. Wow, het Strijkijzer, daar zou ik ook wel willen wonen! Schijnt ook een restaurant in te zitten met een geweldig uitzicht, heb je dat ook nog gezien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat wist ik niet! Goed om te weten voor een volgende keer. (Moet er natuurlijk sowieso nog eens op een heldere dag heen voor die foto's van het uitzicht. :-)

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijk dagje zo. Ik krijg gelijk zin in die koekjes.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heel gezellig zo een middagje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er gezellig uit! En ik krijg zin in Marokkaanse hapjes.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het enige stijkijzer dat ik leuk vind ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om je oppas kindjes zo op te zien groeien!
  En ze woont wel heel bijzonder, zal mijn keus niet zijn maar het uitzicht zal wel spectaculair geweest zijn.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk in no-time van het ene land naar het andere! Grappige naam 'het strijkijzer'. En wat leuk dat je nog steeds contact hebt met je oppaskindje!

  BeantwoordenVerwijderen