donderdag 29 maart 2012

Theatertweetup

Dat er nog steeds mensen zijn die beweren dat sociale media een verarming zijn van het contact tussen mensen, is toch wel erg jammer. Natuurlijk is een vriendschap erg schraal als je elkaar nooit echt spreekt, maar alleen via facebook- of twitterberichtjes contact hebt. Toch kunnen deze moderne communicatiemiddelen helpen om intenser contact te onderhouden met vrienden of familieleden die ver weg wonen, vriendschappen van vroeger te onderhouden of weer op te pakken en zijn ze zelfs een uitstekend middel om met gelijkgestemden - ver weg of dichtbij - kennis te maken.

Dat laatste gebeurde mij gisteren bij een theatertweetup. Het principe van een tweetup is simpel: je spreekt via Twitter met elkaar af om ergens op een bepaald moment te zijn. De theatertweetups worden al enige tijd georganiseerd door twee actieve Twitteraars die zelf ook in de theater-/cultuurmarketing werken. Je kunt dan op zo'n avond gezellig van tevoren eten met andere theaterliefhebbers, vervolgens met elkaar voordelig naar een mooie voorstelling en als het meezit ook nog napraten met de theatermakers. Gisteravond was ik daar voor de eerste keer eens bij.

foto: Jochem Jurgens
Het was erg leuk om nu eens de gezichten achter de Twitternamen te zien en ook nieuwe in cultuur geïnteresseerde mensen van ongeveer mijn eigen leeftijd (of net iets ouder) te ontmoeten. Zo had ik in no time een inhoudelijk gesprek over teksten redigeren, met een saxofonist nog wel. Zo iemand zou ik anders nooit ontmoet hebben. En dan natuurlijk de voorstelling: een stuk van Laura van Dolron, een theatermaakster die ik nogal hoog heb zitten. Haar monoloog 'Alleen voor jullie' werd prachtig en humoristisch vertolkt door Ariane Schluter, die overigens ook heel mooi piano blijkt te kunnen spelen. We lachten om de beschrijving van herkenbare voorvallen (maar dan met een twist) en werden meegesleept met Schluters filosofische overpeinzingen. Soms zelf nét even iets te ver weg peinzend tijdens een lange stilte. Het was een prachtige voorstelling en hoewel het een try out was, gaven we een staande ovatie.

2 opmerkingen:

  1. wat leuk om elkaar zo te ontmoeten! Lijkt me wel heeel spannend hoor, een soort van blind date!

    BeantwoordenVerwijderen