donderdag 8 maart 2012

Sterke vrouwen

Het is internationale vrouwendag, een dag om aandacht te vragen voor de deplorabele (oh heerlijk, dit soort archaïsche woorden!) omstandigheden waarin sommige vrouwen leven. Dat speelt natuurlijk met name ver van ons bed, maar ook in Nederland is nog genoeg onrecht op dit gebied. Een mooi lijstje hiervan vond ik op www.beleven.org (waar overigens ook een schat aan mooie sprookjes en verhalen voor de meest uiteenlopende feesten te vinden is): 

Feiten over vrouwen
1. Vrouwen vormen 50% van de wereldbevolking
2. Vrouwen doen 66% van al het werk
3. Vrouwen verdienen 10% van het wereldinkomen
4. Vrouwen hebben 1% van alle bezittingen
5. Van alle regeringsleiders op de wereld is 5% vrouw
6. Van alle armen op de wereld is 75% vrouw
7. Van alle analfabeten op de wereld is 66% vrouw
8. Van alle vluchtelingen op de wereld is 75% vrouw
9. Van de 150 leden van de Tweede Kamer in Nederland is 36% vrouw
10. Vrouwen in Neder land verdienen gemiddeld 23% minder dan mannen

U ziet, het valt niet mee om een vrouw te zijn. Gelukkig zijn er echter ook nog de nodige 'sterke vrouwen', liefst 'uit het volk', die op een dag als vandaag als voorbeeld en inspiratiebron kunnen dienen. Bijvoorbeeld de onvolprezen Diana Charité. Beer en ik imiteren haar vaak, zoals zij in dit interview met Martin Simek te zien is. En ja, de heer Simek uit dit filmpje inspireert ons natuurlijk ook enorm. Veel kijkplezier! 

 

3 opmerkingen:

 1. Terwijl ik je stukje lees, luister ik naar Edith Piaf. Ook zo'n sterke vrouw, zwaar leven en toch de kracht hebben om de top te bereiken.
  'Mon Dieu'!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het wordt dus hoog tijd dat die vrouwen een keer de handen uit de mouwen gaan steken.

  Overigens heb ik zeer mijn twijfels bij sommige cijfers. Vrouwen hebben 1% van alle bezittingen? Dat zou ik wel eens onderbouwd willen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @CVB: 1% is inderdaad wel erg weinig. Misschien had ik hiervoor toch geen beroep moeten doen op een site waarop heel veel sprookjes staan. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen