woensdag 20 juli 2011

Thuiskok

Onze keuken heeft een kleine metamorfose ondergaan (waarover later meer), en om dit wat extra luister bij te zetten, mochten wij van onszelf deze mooie weegschaal kopen. Ik vind hem echt supergoed in onze keuken passen: lekker kleurig en semi-ouderwets. Van zo'n mooi ding krijg je toch meteen zin om lekker te gaan kokkerellen in je keukentje. Bij voorkeur cake en koekjes bakken, want daarbij luistert het heel nauw hoeveel gram je van iets erin doet. Dat maakt een aankoop als deze extra nuttig. Een bakblik ontbreekt echter nog, dus mijn uitsloverij moest zijn weg vinden in het avondeten. Lekker naar de markt voor wat verse peterselie en nog wat fijne spulletjes van de natuurwinkel, dan lijkt het al gauw alsof je ineens heel goed kunt koken. ;-)
Met de uitsloverij viel het namelijk nog best mee. Meestal eten wij 'prutjes': snelle rijst- of pastagerechten met groenten. Hartstikke handig als je half daas uit kantoor en de trein komt. De uitsloverij school er vooral in dat wij een nieuw prutje aten. In de AllerHande vond ik dit smakelijke recept, waarbij ik overigens uit vegetarische overwegingen de chorizo heb weggelaten (weet iemand een goed vega alternatief?) Volgens AH moest je er brood bij eten, maar dat leek me niet zo'n goed idee. Dus probeerde ik nog iets nieuws, namelijk bulghur, een soort graan dat ongeveer dezelfde bereiding kent als couscous. Als toetje hadden we heerlijk vers fruit van de markt. Dat hoef je alleen maar te wassen en in een mooi contrasterende kleur schaal te gooien om het er goed uit te laten zien (een betere foto kon ik helaas niet maken, want deze schaal ging heel snel leeg!).


2 opmerkingen:

  1. Kokkerellen is zo leuk! Helaas maak ik er vaak te weinig tijd voor, dus we eten hier ook vaak snelle pasta- en rijstprutjes ;o) De weegschaal is prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen