vrijdag 12 augustus 2011

Deze week zag ik... het FOAM

Beer was een paar dagen naar zijn ouders, dus ík had nog weinig plezier van zijn vakantie gehad. Om deze week toch nog wat extra luister bij te zetten, gingen we samen naar het FOAM. We zagen daar onder meer een tentoonstelling van foto's die op een openbare computer waren achtergelaten door twee meisjes van een jaar of veertien. De fotograaf Willem Popelier had deze foto's bij toeval ontdekt en het verbaasde hem hoe snel hij via hyves, facebook en dergelijke heel snel allerlei informatie over deze meisjes had kunnen vinden. In de tentoonstelling zijn hun gezichten onherkenbaar gemaakt "Interessant," zei Beer. "Zo wordt je gedwongen meer op hun lichaamstaal te letten en op de compositie van het beeld." De anonimiteit van de meisjes leek hem bijzaak. Waar we het meest van onder de indruk waren, waren de foto's van Anton Corbijn en van de Scandinavische landschappen van Mischa de Ridder.

In het FOAM mag je geen foto's maken. Best raar voor in een fotomuseum. Of eigenlijk ook niet natuurlijk. In ieder geval wel jammer. Gelukkig kon ik wel het een en ander van hun site plukken, zodat jullie toch een kleine indruk krijgen van wat we hebben gezien:


Hoewel er veel te zien was en je aardig kunt ronddwalen in het FOAM, hadden we toch nog een stuk middag over. Dus aten we een broodje en slenterden we een beetje door het zomerse regenachtige Amsterdam. Onderweg kwamen we een designwinkeltje tegen met een ietwat ironische titel:


Misschien mede door de regen gunden we onszelf de tijd om heerlijk in allerlei boekwinkeltjes te snuffelen. Natuurlijk gingen we ook naar de Theatre & Film Bookshop, alwaar we even onze slag sloegen.


's Avonds kropen we thuis lekker tegen elkaar aan om een fijn dvd'tje te kijken. Wat een fijne samendag was dit. Nu nog één vakantiedag te gaan...


Deze week zag ik is een initiatief van Daan en Roos.

6 opmerkingen:

 1. Het FOAM is leuk, ik moet er ook weer eens heen! Goed idee! Geniet nog even van de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt fijn allemaal!
  Zelf vind ik het ook heerlijk om in boekwinkels te struinen en inderdaad doordat je min of meer gedwongen bent veel tijd binnen door te brengen een ideale combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig had je een vrolijke paraplu bij je :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een hele interessante tentoonstelling. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen