zondag 11 september 2011

Logeren

Alweer een tijdje geleden boende ik Beers Lego. Nu zijn ook zijn piratenschepen weer schoon, en meteen was er iemand die er graag mee wilde spelen. Het afgelopen weekend stond onze hele eettafel vol met Playmobil en vanmiddag was ook de salontafel in beslag genomen door een groot spelbord, bordspelgeld, dobbelstenen en aanverwante zaken. Onze huiskamer was één groot speelhol geworden. Dat lieten we overigens gewoon zelf ontstaan, hoor. Ons keurig opgevoedde logeetje wilde telkens alle Playmobil weer netjes opruimen, maar wij zeiden: "Nee hoor, laat maar lekker staan. Dan kunnen we morgen meteen weer verder spelen."

Het huis is nu dusdanig op orde dat we logees kunnen ontvangen. Een enkele laatste verhuisdoos kan nu makkelijk even opzij worden gezet als er ergens een luchtbedje moet liggen. Afgelopen weekend was mijn voormalig oppaskindje de eerste en komend weekend komen er studievrienden van Beer. Wat hebben we genoten dat dat jochie er was. Met hem op stap naar Open Monumentendag: luisteren naar een heksenverhaal, een speurtocht met historische figuren en nog veel meer. We eindigden onze monumententocht in ons favoriete pannenkoekenhuis met e-nor-me pannenkoeken. Hopelijk heeft onze logé net zo genoten als wij.

Ik geniet er ook van om te zien hoe Beer met hem omgaat: wat stoerder, wat stoeieriger en met minstens evenveel plezier als ik. Ik zie hoe we elkaar aanvullen in de omgang met zo'n mannetje. En ik fantaseer stiekum even verder...

3 opmerkingen: