woensdag 14 september 2011

Lunchpauze - Het Grote Avontuur

Nog een winkeltje in de Haarlemmerstraat dat echt even genoemd moet worden: Het Grote Avontuur. Hier kun je terecht voor allerlei fijne nostalgische en (semi-)vintage artikelen: retro ansichtkaarten, een rolletje behang, blikken speelgoed, snoezige stofjes, kussens, opbergdozen, lampjes, chinese babyschoentjes of hippe houten klompen. Die verrassende combinatie van - meer praktische, maar ook puur decoratieve - spullen geeft de winkel een geheel eigen stijl. Regelmatig hebben ze weer nieuwe dingen in het assortiment, zoals nu de Franse schoolplaten of de kleurige Chinese boeken over Europese woninginrichting (kan mezelf nauwelijks bedwingen...).

De mensen van  Het Grote Avontuur begrijpen ook dat je soms alleen maar binnenloopt om geïnspireerd te worden, niet altijd om accuut iets te kopen. Er is een hoekje gemaakt waar je rustig oude edities van bladen als de Elle Wonen kunt inkijken en ook is er een inspiratiekast met nostalgische prullaria die niet te koop zijn. Dit maakt dat je je al gauw op je gemak voelt in de winkel en lekker de tijd neemt om rond te neuzen.

De zaak is niet zo gek groot, maar telt toch maar liefst drie verdiepingen: op de eerste etage vind je servies en grotere meubelen, op een inspirerende manier uitgestald alsof je in een huiskamer bent, op de begane grond kun je terecht voor vrolijke snuisterijtjes en is een impulsaankoop niet ver weg. Heb je je dan nog kunnen inhouden, ga dan eens kijken in de kelder, waar alle koopjes staan uitgestald. Voor elke beurs is er wel iets leuks te vinden en zo kan iedereen die van vintage en retro houdt wel iets leuks vinden in deze avontuurlijke winkel.

Meer lunchpauzewinkeltips? Klik hier.

3 opmerkingen:

  1. Deze winkel ken ik helemaal niet.. maar ik vermoed zomaar dat het niet over de Leidse Haarlemmerstraat gaat ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee klopt, het gaat over de Haarlemmerstraat in Amsterdam (zie ook mijn eerste lunchpauzeberichtje). Kom je ook uit Leiden?

    BeantwoordenVerwijderen