vrijdag 9 september 2011

Deze week zag ik...

... dat Beer 's avonds na het werk weer achter zijn computer kruipt. De eerste tijd als IT'er vond hij dat hij overdag al genoeg computers zag en beperkte hij zich 's avonds tot het lezen van een ouderwets papieren boek. De afgelopen week was hij echter weer heel fanatiek bezig in zijn studeerkamertje. Hij heeft namelijk een website gemaakt met zijn allerbeste foto's.

Eén van de dingen die ik meteen leuk aan hem vond, is zijn manier van kijken naar de dingen om zich heen en hoe je dat terugziet in zijn fotografie. Hij houdt ervan om op straat te lopen en snel een bijzonder moment, een markant persoon of een grappig detail te fotograferen. Ik vind het zo leuk hoe hij door het gewone heenkijkt en er het ongewone in weet op te merken. Het heeft iets poëtisch. Daarnaast heeft hij een kleine fascinatie voor het fotograferen van vervallen gebouwen, met graffiti, zonder ramen: het kan niet krottig genoeg zijn. Dit vormt voor hem een mooi contrast met de wegwerpmaatschappij, waarin alles perfect en gladjes dient te zijn. Juist iets dat vervallen is, kan een heel verhaal vertellen. Door het eigen karakter krijgt zoiets dan een ruw soort schoonheid.


Benieuwd naar de foto's? Breng een bezoekje aan de website. Veel plezier!

Deze week zag ik is een initiatief van Daan en Roos.

10 opmerkingen:

 1. Wat lief, schrijft Beer ook aanbevelingen voor Roos?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! En Beer heet eigenlijk helemaal geen Beer? ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beer fotografeert natuurlijk graag Beren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Annemiek: Hij heet wel een beetje Beer, maar dan van zijn 2e naam. Precies zoals ik ook een beetje Roos heet... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, dan ben ik nu natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar hoe je dan echt heet... :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, dat ontdek je nog wel eens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De foto van deze jongen met beer had ik niet willen missen. Gelukkig was daar een verlaat DWZI-rondje. Kom je ook nog bij mij kijken?

  BeantwoordenVerwijderen