donderdag 29 september 2011

Deze week zag ik... als een toneelkijker


Bij mijn favoriete theater (dat van het stageverslag) hebben ze al jaren het zogenaamde Toneelkijkerproject. De toneelkijkers zijn een vaste groep mensen die aan het begin van het theaterseizoen zich inschrijven voor zo'n tien à twaalf voorstellingen gedurende het seizoen. Voor of na elke voorstelling wordt er speciaal voor hen iets extra's georganiseerd, zoals een voorbeschouwing of een nagesprek. Je krijgt dan korting op die voorstellingen en in ruil daarvoor schrijf je een soort recensietje voor het theater. Als stagiair mocht ik destijds al die recensies verwerken tot een boekje voor alle deelnemers en de optredende gezelschappen. Dat was erg leuk om te doen!

En nu ben ik zelf voor het eerst toneelkijker. Vanaf dat ik ervan hoorde vond ik het al een leuk concept, maar eerder schreef ik zelf recensies voor een theaterwebsite en was het dus (nog) niet echt iets voor mij. Nu die website inmiddels uit de lucht is en ik toch graag veel theater wil blijven zien (en ook nieuwe dingen op dat gebied wil ontdekken), vond ik het tijd om eindelijk toneelkijker te worden.

Je kunt als toneelkijker kiezen uit verschillende series: dans, toneel of een combinatie van beiden. Ik koos voor de combinatie en zag deze eerste avond meteen een voorstelling waar alledrie in terugkwamen. Een onverdeeld succes vond ik dat niet, maar er zaten zeker mooie stukken en vooral ook originele vondsten in. Al met al was het dus best een inspirerende avond. Ik ben benieuwd naar de volgende voorstelling...


Deze week zag ik is een initiatief van Daan en Roos.

7 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat de volgende voorstelling beter zijn. Prettig weekend! ✗✗✗ Essie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ik vind het altijd zo spannend om naar (kleine) theaters te gaan.
  Soms is het inderdaad minder maar vaak zitten er mooie dingen tussen.
  Wat gaat de avond brengen....
  Veel plezier nog de rest van je theater seizoen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En mag je dan ook gereduceerd die voorstellingen bekijken? Dat wil ik ook wel. In welke plaats kan je toneelkijker worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat leuk, zit je dan ook wel eens bij voorstellingen die je niet zelf uitgezocht zou hebben, maar die verrassend goed zijn?! Ik hoop het voor je!
  Vorig jaar had ik kaartjes gewonnen voor Othello van Shakespear, wat heb ik daar van genoten!
  Veel kijkplezier nog gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je toneelkijker bent geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede manier om lekker veel te zien! En nieuwe ontdekkingen te doen. Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen