zondag 22 januari 2012

Bij Leentje in Limburg

Vlak voor het nieuwe schooljaar is Leentje naar Limburg verhuisd voor haar droombaan op een vrije school. Vorig weekend ging ik een nachtje bij haar logeren: weer eens gezellig bijkletsen en kijken hoe ze woont daar in 'Limboland'. Het was voor mij een erg inspirerend bezoek en bovendien bleek Leentje op een erg leuke plek te zijn beland. 

We bezochten het winkelcentrum, wandelden door het bos, speelden het Kolonisten kaartspel, zongen onder de afwas hard mee met ABBA, hadden diepe en gezellige gesprekken en... aten Limburgse vlaai. Nadat we het hele winkelcentrum hadden doorgewandeld, ploften we aan het eind van de middag neer bij een bakkertje voor een kop koffie met vlaai. Toen we af wilden rekenen ging de zaak blijkbaar al bijna dicht. "Ik heb nog wat lekkers voor jullie," zei de dame achter de balie terwijl we afrekenden. We kregen een grote gebaksdoos met allemaal taartjes die over waren en bovendien nog een zak puntjes en een zak krentenbollen! De zaak ging dicht voor het weekend en dus konden ze het toch niet meer verkopen. Wij boften maar...

Het bezoek aan Leentje was niet alleen inspirerend van mens tot mens (om het maar even algemeen te zeggen), maar ook in praktische zin. Zo leerde ze me eenvoudig roux en guacamole te maken en verraste ze me met haar dessert van yoghurt met warme appelmoes en banaan. Ze vertelde ze me over haar stofzuiger zonder zakken en over BK Balanspannen met milieuvriendelijke anti-aanbaklaag. Daarnaast ontdekte ik zoveel interessante boeken in haar boekenkast, dat het onbegonnen werk was al die titels op te schrijven. Ik heb er dus maar even een foto van gemaakt (bookshelfporn! :-)). 
1 opmerking:

  1. o dat klinkt allemaal erg fijn! jij kunt er weer tegen aan denk ik zo!

    BeantwoordenVerwijderen