dinsdag 10 januari 2012

Boekenfetisj

Afgelopen weekend maakte Beer heel steels deze foto, ergens in een straatje nabij de binnenstad van Amersfoort. Dit is dus een raampje boven een (aanzienlijk hoge) voordeur, en je ziet dat de boekenkast nog een stukje verder reikt, tot aan het plafond. Vol bewondering liepen we verder door de avondschemering. Zoals trouwe lezers van dit blog weten, hebben we zelf ook onze eigen trots. Vrienden van ons sorteren hun boeken in de woonkamer op kleur en we kennen zelfs iemand die zoveel boeken heeft, dat ze een stapeltje leesvoer als bijzettafeltje gebruikt om haar telefoon op te zetten. Je zou dus kunnen stellen dat wij toch met enig boekenfetisjisme wel bekend zijn...

Vandaag kreeg ik echter een tip over de website bookshelfporn.com. Wat daar te zien is, slaat echt alles: de meest uiteenlopende foto's van boekenkasten bij mensen thuis, maar ook mooie foto's van bijzondere boekwinkels of bibliotheken (ogenschijnlijk van over de hele wereld). Als er maar veel boeken op te zien zijn. Mensen die niet alleen van boeken, maar ook van mooie plaatjes of van woonporneau houden, kan ik een bezoekje aan deze site van harte aanbevelen. Ze zijn overigens ook te volgen op facebook. 

Veel gluurplezier!


2 opmerkingen:

  1. o wauw klinkt erg leuk, ga meteen even kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn grootste droom is nog steeds een ronde bibliotheek met een glazen koepel en enorme boekenkasten met ladders ertegen en dan zo'n grote leestafel in het midden.

    BeantwoordenVerwijderen