woensdag 25 januari 2012

Rebellenpasta

Ik heb van huis uit meegekregen dat knoflook supergezond is en vind het ook nog eens erg lekker. Beer heeft er op zich niet zo'n bezwaar tegen, maar houdt er aanzienlijk minder van dan ik en vindt dan ook al gauw dat ik te veel knoflook in het eten doe.

Als hij - zoals van de week - eens een avond niet thuis is, is dat voor mij dan ook al gauw aanleiding om voor mezelf de heerlijke pastasaus van mijn moeder te maken. Met lekker veel knoflook uiteraard! We aten dat thuis altijd met spaghetti, daarbij is deze saus ook het allerlekkerst. Van mijn ouders mocht ik de spaghetti nooit snijden, maar als ik zo'n avond alleen thuis ben, doe ik het lekker toch! Ook een rebels bordje pasta koken? Je hebt nodig (voor 2 personen):

- 200 gram spaghetti
- 1 pakje quorngehakt
- 2 of 3 kleine blikjes tomatenpuree
- 2 flinke tenen knoflook (of meer als je wilt ;-))
- geraspte kaas

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vervolgens snipper je de knoflook en bak deze samen met het gehakt in een koekenpan. Als het gehakt gaar is, roer je de tomatenpuree er doorheen, eventueel met een beetje water en/of een scheutje wijn om het wat sauziger te maken. Garneren met geraspte kaas en serveer er bijvoorbeeld een salade bij.

1 opmerking:

  1. Mmmm, hoe meer knoflook hoe beter. Is ook nog eens heel gezond. Toch eet ik het niet zoveel, ik zie zoveel mensen op mijn werk en ik vind het vervelend als ik naar knoflook ruik. Want tja die geur is toch wel een heel groot nadeel vind ik...

    BeantwoordenVerwijderen