donderdag 1 maart 2012

Stoffenpalet

Afgelopen weekend naaide ik het hartje met het zelfmaakpakketje van Atelier Pippilotta dat de goede Sint mij bracht. Van tevoren dacht ik dat het wel moeilijk zou zijn, maar toch ook leuk en dus wilde ik het graag proberen. Het bleek precies van de juiste moeilijkheidsgraad: netjes naaien kan ik wel, zeker als het maar een klein stukje is (het bleek een heel klein figuurtje te moeten worden). Aan de andere kant is er ook juist veel concentratie nodig voor gepriegel op de centimeter, bijvoorbeeld bij het in de juiste vorm knippen van de stof. Ik vroeg Beer om hulp bij het uitmeten en hoewel hij zoiets had van 'wat weet ik nou van naaien', kwamen we er samen uit. 



Ik vind zelf dat het hartje heel mooi is geworden en raakte enthousiast om ook zelf figuurtjes van vilt en/of tricot te verzinnen en te maken. Daarom heb ik vandaag weer wat lapjes gekleurd vilt aan mijn 'naai-uitrusting' toegevoegd. Het begint langzaam op een soort regenboog te lijken, net als wanneer je een nieuwe doos verf of kleurpotloden hebt. Laat de inspiratie maar komen!


2 opmerkingen:

  1. Haha, dat hartje was ook één van mijn eerste pakketjes. Ik had alleen het hoofdje veuls te groot gemaakt, paste never nooit niet meer in het hartje. Ik geloof dat het nog ergens in een doos ligt. Pas daarna kreeg ik de smaak te pakken ;o)
    Maar die van jou is heel mooi geworden. Veel plezier met al dat mooie vilt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, dat is dus precies waarom ik hulp nodig had bij het meten! ;-)

      Verwijderen