maandag 23 april 2012

Home sweet home #6

Toen we gingen samenwonen, stond 'Hebban olla vogala...' op ons verhuiskaartje. Het is de oudste geschreven tekst in het Oudnederlands, destijds opgeschreven door een monnik in de kantlijn van een Latijns handschrift. Van mijn studievriendinnetjes kreeg ik vorig jaar de Plintposter van dit oudste Nederlandse gedicht. 


Het is een mooie poster, maar aldoor had ik er geen lijst voor. Gelukkig heb ik die dit jaar van hen voor mijn verjaardag gekregen. Binnenkort komt die poster dus eindelijk aan de muur te hangen. Momenteel hangt er ook nog een andere poëzieposter in huis: de Plintposter die onlangs in Flow zat. 


Die poster hangt op ons toilet. Dat is één van de weinige plekken in huis waar nog echt 'groot onderhoud' verricht moet worden. Op de muren zit nu nog een hardnekkig soort behang, maar wij willen daar uiteindelijk tegeltjes. Mijn schoonvader heeft een dag staan bikken om het behang van één wandje te krijgen, dus dat viel nog niet mee. Maar zo'n kale muur is natuurlijk net zo min een vrolijk gezicht, dus voorlopig hangt daar maar even de poster van Plint. Op een andere wand hangt de verjaardagskalender die ik maakte voor Beer toen we een jaar samen waren: bij elke maand staat dan een foto van iets wat we samen deden in die bewuste maand. Hieronder een kleine sfeerimpressie...
2 opmerkingen:

  1. wat een mooie poster en tekst! Wat is de vertaling? Hebben alle vogeltjes een nestje.... ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Merula: Het betekent: 'Hebben alle vogels nesten begonnen behalve ik en jij? Wat wachten we nu?' (In de middeleeuwen hadden ze geen interpunctie, dus de hoofdletters en vraagtekens zijn van mij ;-))

    BeantwoordenVerwijderen