zondag 22 april 2012

Spiegel

Diep in mijn hart zit een klein meisje en dat wil altijd het liefst naar een speelgoedwinkel. Niet zo maar een speelgoedwinkel, maar eentje met houten speelgoed, zonnekindpoppen en mooie boekjes en ontdekdozen en van die dingen. Gelukkig hebben ze dat soort winkels ook in Rome.

De tijd zoekbrengend tot het restaurantje open ging waar we die avond wilden eten, stapten we naar binnen toen we al voor de tweede keer langs die mooie speelgoedwinkel liepen. Ik keek m'n ogen uit en ook Beer vermaakte zich prima. Hij ontdekte daar de boeken van Suzy Lee, fantasierijke prentenboeken zonder tekst. Voor kinderen in de prentenboekenleeftijd zijn ze eigenlijk niet geschikt, maar wél voor 'grote kinderen' zoals Roosje! 


We kochten het boek 'Mirror', waarin een klein meisje met haar spiegelbeeld speelt.


Dat lijkt een heel vredig en ontspannen spelletje...


... maar wat als je spiegelbeeld het zat is om jou te spiegelen en ineens precies hetzelfde gaat doen als jij?


Het spiegelbeeld van het meisje gaat uiteindelijk helemaal haar eigen gang. Het is misschien wat beangstigend voor echt jonge kinderen, maar tegelijk is het ook een heel fantasierijk gegeven, wat de fantasie van de lezer ook weer stimuleert. 


Bovendien vind ik de tekeningen van Suzy Lee erg mooi door het basale kleurgebruik en de ietwat 'ongepolijste' uitwerking. Hoewel de kunstenares zelf in Singapore woont, is dit boek uitgegeven door een Italiaanse uitgeverij. Toch maar goed om ook in het buitenland even in een speelgoedwinkel te kijken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten