maandag 19 november 2012

Home Sint Home

De Goede Sint is weer in het land. Tsja, in Roermond dan hè. Dat is natuurlijk heeeeel ver bij ons vandaan en daarom moeten we nog een weekje wachten voordat hij onze stad met een bezoek vereert. Toch vind ik 'in het land' een voldoende excuus om sintsnoep te kopen (en de kruidnoten van vorig jaar alsnog op te eten) en hoeft hij dan niet per sé 'in de stad' te zijn. En hoewel het nog geen tijd is voor mijn kerstcd's, mag het winteralbum van Loreena McKennitt nu wel weer worden gedraaid. In het heerlijke boek 'Schipper mag ik overvaren' van Juul van der Stok lees ik alvast alles over Sinterklaaslegenden en de verwantschap tussen Sint Nicolaas en Wodan. Compleet genieten in onze privébibliotheek... ehm... huiskamer.
Beer zette zijn schoenen, maar dan omdat de zolen moesten worden geplakt (jaja). Zonder wortel, maar met zware boeken erop, om ze goed te laten drogen. Maar je weet het natuurlijk nooit... Al denk ik eerlijk gezegd dat als Sinterklaas in Roermond is, hij heus niet even snel bij ons wat in een schoentje kan komen doen. Of zou hij één van zijn Pieten sturen?Home Sweet Home is een initiatief van BarbaraMama. Klik hier voor de andere deelnemers.

3 opmerkingen:

 1. *Grinnik*
  Leuk verhaaltje!

  Home sweet homme X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha ja zo kun je natuurlijk ook je schoen zetten!
  Volgens mij heb je al eens eerder naar dat boek gelinkt en toen dacht ik ook al wat een tof boek lijkt me dat! Ahum tja nu dus weer.... wellicht tijd voor aktie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk blog heb je! Heb me meteen aangemeld als volger :) Klinkt gezellig jullie Sinterklaasfeest! Zat er wat in de schoenen van Beer?
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen